Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону
Колись я була переконана, що зварити смачний бульйон то справжнє мистецтво. Те, що виходило у мене зазвичай призводили до каламутну рідину з невиразним смаком, а м'ясо нагадувало підошву. Тому я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про ту саму ароматну, золотаву та прозору страву, яку пропонують у рестораціях.

Все змінилося, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт Майстер вдома. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Гортаючи різноманітні рецепти, я натрапила на потрібний — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, базова основа став для мене відкриттям.

Дію я за таким алгоритмом:

1. За рецептом з [я обрбрала яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Довела воду до кипіння на максимальному вогні. І тут найголовніше — зняла весь шум, що утворився. Колись я нехтувала цією процедурою, і страва не мала прозорості.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Додала неочищену цибулину, корінь моркви, лаврушку, перець горошком і дрібок солі. Варилося це все майже на три години, під кришкою.
4. Перелила зварене через друшляк або сито. Переді мною постав ідеально прозорим, з приємним золотавим кольором і неймовірним духом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.

Тепер я часто повертаюся до цього рецепту. Він став основою для моїх улюблених супів, або просто частуванням самі по собі, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. І щоразу, коли зачерпую ложку свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)